25 Ağustos 2017 Cuma

İHRAÇ KHK'Sİ (693) TORBA KHKYİ (694) GÖLGEDE BIRAKMASIN


x
Türkiye’de devletin, hukuk devleti olmadığını görmek için sadece ihraçlar konusunu incelemek yeterlidir. Binlerce insan bu sabah işe gittiler, belki yüzlercesi mesaiye kaldı ve evine varmadan “internetten” işine son verildi.  693 Sayılı OHAL KHK’si de önceki 26 KHK gibi darbeyle mücadele adı altında sadece sıradan insanları işten attı. İhraç KHK’lerinin hiçbirisi meclisin onayına sunulmuş değil. Milli irade diye başımızın etini yiyenler bu zulüm KHK’lerini neden meclisin onayından geçirmez? Neden mahkemelerde hak arama yolunu kapatır? Neden kanundan kaçar?  Bir yılda sadece KHK’ler ile ortalama hergün 300 kişi işsiz bırakılmıştır.

Bugün (25.08.2017) ise darbeden 406 gün sonra 928 kişi işten atıldı. Bu insanlarda bu sabah işe gittiler ve işte öğrenecekler işsiz olduklarını.Bu durumu Eşine, çocuğuna anne-babasına bu durumu nasıl anlatacak? 406 gün önce yapılan darbe girişimi nedeniyle ben bugün işsiz kaldım mı? Diyecek…!!!

693 Sayılı OHAL KHK’si ihraç edilenlere ve milyona varan ailelerine bir bayram hediyesidir. Onların çocuklarına, öğrencilerine, anne-babalarına, eşlerine, arkadaşlarına...

Bu 928 kişi de diğer yüzbinler gibi AİHM’in vahim kararı nedeniyle Misyonu belirsiz komisyonun “adaletini” bekleyecek…  Adalet mi? Üç nokta… Cumaların anlamı tüm ülke için netleşti sanırım... 46 Sayfa ihraç listesi... Muhtemelen referandumda bu 928 kişinin de mebzul miktarı "Evet" demiştir. Aşağıda KHK'lere göre ihraç sayısı ve darbeden kaç gün sonra ihraç yapıldığı tablo ile gösterilmiştir. Altına daha kaç KHK geleceğini toplumsal suskunluğumuz belirleyecek.



Hiçbiri meclisin onayına sunulmamış, “olağan hukuka aykırı” 12 KHK ile 107.699 kamu emekçisini ihraç ettiniz. Mahkemelere başvuru yolunu kapattınız. İhraçlar bir yanda devam ederken bir yanda “olağan hukuka aykırı” komisyonunuz ne iş yapacak… Cumanız Mübarek … Sizin ölçütlerinize göre… ne aynı gökyüzü altındayız ne aynı tanrının safında... Lekum dînukum veliye dîn!!! Kim bu 928 kişi diye merak edenler için ihraç edilen diğer yüz binden farkları yok… Ayrıntılı bilgi için ...

Ancak bu ihraç KHK'si (693 Sayılı olan) asıl önemli KHK'yi gölgede bırakmamalıdır. 694 Sayılı KHK Türkiyenin gidişatını göstermektedir. Ülke de TBMM'nin işlevsiz kalacağı referandum sürecinde defaaten ifade edilmişti. Bu KHK (694) zaten tatilde olan TBMM'nin anayasal düzeyde olan bazı değişiklik yetkilerini de içeren değişiklikler de yapmıştır.  Bir "torba KHK" olan 694 ile eğitim, sağlık, güvenlik ve aklınıza hiç gelemeyecek yüzlerce madde meclise sunulmadan, kimseyle tartışılmadan bu cuma sabahı çıkarılmıştır. Meclis bu KHK'de dahil tüm ihraç KHK'lerini acil gündemine alıp derhal ret etmelidir. 

Tüm siyasal partiler, sendikalar, STK'ler bu anayasasızlaşma sürecini durdurmak amacıyla hareket etmelidir. Sayısı yüzbinlere ulaşan ihraçlar, ev ev sokak sokak bu haksızlığı anlatmalı ve siyasi sorumlularından hesap sormalıdır. İhraçlar bugün bu ülkenin en büyük kitlesel haksızlığına uğramaktadır. Türkiye tarihinde hiçbir felaket bu kadar mağduriyet ortaya çıkarmamıştır. Bu afattan çıkmanın yolu hukuku tesis etmek ve topluma ulaşabilmektir. 







Hiç yorum yok:

Öne Çıkan Yayın

DEM PARTİ MÜŞAHİDİ OL!

  İYİ BİR MÜŞAHİT NE YAPSA DAHA İYİ OLUR   İyi bir müşahit “müşahede altında olan ülkenin” tarihi seçiminde görev alacak sandık kurulu üyesi...