31 Mart 2017 Cuma

İHRAÇLARIN İADESİ İÇİN TBMM YASA ÇIKARSIN KAMPANYASINA KATILIN


Haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilenlerin işlerine dönebilmeleri için en hızlı ve adil yol TBMM'nin bir yasa ile Bu hukuksuzluğu ortadan kaldırmasıdır. 

20 Temmuz 2016 tarihinden bu yana 110.971 kişi herhangi bir hukuki ölçü dikkate alınmadan işinden atılmıştır. Kaç yıl geçerse geçsin bu kişilerin olağan hukuk kapsamında işlerine dönecekleri anlaşılmıştır. Gerek OHAL komisyonu, gerekse 688 sayılı KHK ile 416 kişinin iadesi bu sürecin uzatılması dışında birşey değildir. Bu süreçte ruh sağlığı bozulan, intihar eden, sütü kesilen, okulunu, evini, sokağını değiştiren, arkadaşlarını kaybeden insanlara sadece maaşını iade etmek başlı başına "toplumsal maliyete ilişkin bir körlüğün göstergesidir". Bu sosyal-psikolojij-ekonomik kitlesel sorun gittikçe derinleşen boyutlarda ülke sathına yayılmıştır. 
Bu haksızlık ve hukuksuzluğun çözümü; TBMM'nin Üç maddelik kanunla şunu söylemesidir.
"MADDE 1: 20 Temmuz 2016 tarihinden sonra yayımlanan tüm OHAL KHK'leriyle işten atmalar, KHK yayım tarihlerinden itibaren hükümsüzdür.
MADDE 2: Darbe girişimi amacıyla suç işleyenlere ilişkin adli ve idari işlem başlatılanlar birinci madde kapsamında değildir.
MADDE 3: Darbe girişimi ile ilgili herhangi bir suç işlemediği halde OHAL KHK'leri kapsamında mağdur edilenlerin zararları tazmin edilecektir."
Bu düzenleme ile olağan hukuka geçişin ilk adımı atılmış olacaktır. Bu kapsamda siz de böyle olması gerektiğini düşünüyorsanız, bu amaçla başlatılan imza kampanyasına katılabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Öne Çıkan Yayın

DEM PARTİ MÜŞAHİDİ OL!

  İYİ BİR MÜŞAHİT NE YAPSA DAHA İYİ OLUR   İyi bir müşahit “müşahede altında olan ülkenin” tarihi seçiminde görev alacak sandık kurulu üyesi...