15 Temmuz 2017 Cumartesi

7.348 KİŞİ BU “MUBAREK CUMA GÜNÜ” İHRAÇ EDİLDİ.


x
Türkiye’de devletin, hukuk devleti olmadığını görmek için sadece ihraçlar konusunu incelemek yeterlidir. Binlerce insan bu sabah işe gittiler, belki yüzlercesi mesaiye kaldı ve evine varmadan “internetten” işine son verildi.  692 Sayılı OHAL KHK’si de önceki 24 KHK gibi darbeyle mücadele adı altında sadece sıradan insanları işten attı. İhraç KHK’lerinin hiçbirisi meclisin onayına sunulmuş değil. Milli irade diye başımızın etini yiyenler bu zulüm KHK’lerini neden meclisin onayından geçirmez? Neden mahkemelerde hak arama yolunu kapatır? Neden kanundan kaçar?  Bir yılda sadece KHK’ler ile ortalama hergün 300 kişi işsiz bırakılmıştır.

Bugün (14.07.2017) ise darbenin yıldönümünde bir gün önce yani 364 gün önce olan darbe nedeniyle 7.348 kişi işten atıldı. Ayın 15’ine saatler kala… Binlerce insan yarın maaşını alacakken sabaha çok kötü koşulları olan bir işsizlikle uyanacak… Eşine, çocuğuna anne-babasına bu durumu nasıl anlatacak? Geçen yıl bugün yapılan darbe girişimi nedeniyle ben bugün işsiz kaldım mı? Diyecek…!!!

692 Sayılı OHAL KHK’si 4-5 saat geç yayınlansaydı 7.348 Kişi X 3.500 TL’den = 25 Milyon 718 binTL maaş alacaktı yarın ... “4 saat geç yayınlansa KHK, maaş olarak bu "hainlerin" çocuklarına, öğrencilerine, anne-babalarına, eşlerine, banka/kredi kartı taksitlerine, ilaç/hastane masraflarına gidecekti... Muhtemelen yarın kirasını ödeyecekti bu hainler... Bakkaldan ekmeğin yanına çikolata... bir paket sigara... yazın sıcağını bastırmak için koli koli soda...”

Bu 7.348 kişi de diğer yüzbinler gibi AİHM’in vahim kararı nedeniyle Misyonu belirsiz komisyonun “adaletini” bekleyecek…  Adalet mi? Üç nokta… Cumaların anlamı tüm ülke için netleşti sanırım... 192 Sayfa ihraç listesi... Muhtemelen referandumda bu 7.348 kişinin de mebzul miktarı "Evet" demiştir. 

2303 polis, 791 TSK mensubu, 102 öğretmen, 1486 Belediyeci, 356 Üniversite çalışanı, 789 Sağlık personeli/tıpçı 418 Adliyeci, 551 Diyanet personeli, 102 Maliye Bakanlığı .... 7 bin 348 insan işinden atıldı... Darbeden tam bir yıl sonra... adaletiniz bu işte... başka birşey söylemeye gerek yok.



Hiçbiri meclisin onayına sunulmamış, “olağan hukuka aykırı” 11 KHK ile 106.771 kamu emekçisini ihraç ettiniz. Mahkemelere başvuru yolunu kapattınız. İhraçlar bir yanda devam ederken bir yanda “olağan hukuka aykırı” komisyonunuz ne iş yapacak… Cumanız Mübarek … Sizin ölçütlerinize göre… ne aynı gökyüzü altındayız ne aynı tanrının safında... Lekum dînukum veliye dîn!!!

Kim bu 7.348 kişi diye merak edenler için ihraç edilen diğer yüz binden farkları yok… Ayrıntılı bilgi için ...






Hiç yorum yok:

Öne Çıkan Yayın

DEM PARTİ MÜŞAHİDİ OL!

  İYİ BİR MÜŞAHİT NE YAPSA DAHA İYİ OLUR   İyi bir müşahit “müşahede altında olan ülkenin” tarihi seçiminde görev alacak sandık kurulu üyesi...