18 Aralık 2017 Pazartesi

OHAL KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA BİR RONALDO ARANIYOR!!!

AKP; OHAL-KHK Rejimi kapsamında 15 Temmuz 2016 tarihinde "Allahın lütfu" olarak yorumladığı darbe "girişi" sonrasında yayınladığı OHAL KHK'leri ile yüzbinden fazla kamu emekçisini işinden "olağan hukuka aykırı bir şekilde" attı. 


1) AKP, OHAL KHK rejimi olmasaydı onbinlerce suçsuz insanı işten atamazdı. Hiç bir ön soruşturma ve açıklama yapılmadan bu hukuksuz işten atmalar yapılmıştır.

Sonra ne mi oldu? Haksızlığa uğrayan her yurttaş gibi birçok ihraç yurttaş mahkemelerin yolunu tuttu. "Benim hakkımda yapılan işlem, haksızdır, hukuksuzdur, yasaya ve anayasaya aykırıdır" dedi. İdari Mahkemeler dosyaları kabul etti ve inceleme başlattı. Ancak esas yönüyle yetkisiz olduklarını ifade ederek bir üst mahkemeye başvurulması yolunu açtı ve haksızlığa uğradığını düşünen herkes ya bölge idareye ya da istinaf mahkemlerinde gitti. Dosyalar bu aşamadayken Ocak 2017'de OHAL işlemleri için bir komisyon kurulacağına dair söylentiler çıkarıldı. 23 Ocak 2017'de söylenti KHK'lendi. Söylenti olmaktan çıktı. 

2) Komisyon ilk dayanağını kendisi gibi olağan hukuka aykırı bir KHK'ye dayandırdı. Komisyon üyeleri, başvuru metodu, süresi, karşı yargı yolu aylarca açıklanmadı. Bu arada bazı yurttaşlar AİHM'e kadar haksızlığını taşıdı. 

Sonra ne mi oldu? Komisyonun "7 kişilik" ekibi başkanı ile birlikte ANCAK TEMMUZ AYINDA belirlendi. Temmuz ayının ortasında bir İhraç KHK'siyle birlikte Komisyonun başvuru tarihleri DE belirlendi. ve 100 bininci başvuru 14 Eylül Tarihi itibariyle alındı. Yani 95 gün önce komisyon başvuru almayı bıraktı. Ortalama insan aklı ve işleyişi gereği bu doksan beş günde belirli sayıda incelemenin kararlaştırılmış olmasını bekler. Ama siyasal iktidarda bu yaklaşım söz konusu olmadı.

2) Komisyon Başkanı olan şahıs görevden el çektirildi. Herhangi bir dosya açıklaması yapılmadı. Yüzbinlerce insan bu tarihsel zulüm ile yüz yüze yaşamını sürdürmeye çalışıyor.  28 Şubat'ta zulüm gördük diyenlerin tanık olduğu bu zulmün tarihte örneği yoktur. 28 Şubat üniversitelere almıyordu. Bu zulüm hiçbir şekilde kamuya almıyor. 

Sözün kısası; 
  1. AKP olağan hukuka aykırı bir şekilde yüzbini aşkın insanı kamudan attı.
  2.  Bu nedenle haksız olduğunu en iyi bilen onun siyasi temsilcileri. 
  3. Bu nedenle iç tüzüğe aykırı bir şekilde OHAL-KHK'lerini meclisin onayından geçirmiyor.
  4. Bu nedenle Anayasa Mahkemesi denetimine açmıyor. 
  5. Bu nedenle ekonomik faturası hergün artan OHAL'i uzattıkça uzatıyor. 
  6. Bu nedenle idare mahkemelerininin önünü tıkayıp sadece iki idare mahkemesini yetkilendiriyor. 
  7. Bu nedenle OHAL komisyonunu çalıştırmıyor ve  OHAL komisyonu an itibariyle başkansız. 
OHAL Komisyonu Başkanlığı ile ilgili dünya kamuyonunun bildiği "sayın" bir kişinin transferi ile ilgili görüşmelerin devam ettiğine dair en güvenilir söylenti kaynaklarının son dedikodularına göre OHAL komsiyonunun başkanlığı için yaptırılan bir ankette Ronaldonun açık ara önce olduğu ifade edilmiş. Hızlı bir adalet için Messi-Ronaldo karması bir ekibin işi ele alması gerekmektedir.!!!







Hiç yorum yok:

Öne Çıkan Yayın

DEM PARTİ MÜŞAHİDİ OL!

  İYİ BİR MÜŞAHİT NE YAPSA DAHA İYİ OLUR   İyi bir müşahit “müşahede altında olan ülkenin” tarihi seçiminde görev alacak sandık kurulu üyesi...